De Band

Nico Adriaens - Ewijk - Piano & Sousafoon - Bandlid sinds 2003

Als kind begon ik met pianolessen en op latere leeftijd kreeg ik de kans om kerkorgel te spelen. Tijdens orgellessen en in lessen ‘harmonieleer’ leerde ik arrangementen schrijven en improviseren. Bij de plaatselijke fanfare heb ik lange tijd trompet gespeeld. Hier ontstond mijn belangstelling voor de blaasmuziek en al gauw werd ik leider van een dweilorkest. Als dirigent van verschillende koren en in de muziekstijl van Jazzezz komt al deze muziekervaring nu zeer goed van pas. Sinds de oprichting van Jazzezz speelde ik 16 jaar sousafoon maar ben ik nu ook de pianist. Naast Jazzezz speel ik ook in een oude stijl jazzorkest en begeleid ik een zangeres. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Harry van Langen - Mook - Trompet & Zang - Bandlid sinds 2003

Opgegroeid met fanfaremuziek en later spelend in een dweilorkest en carnavalsband, wilde ik na een aantal jaren wat serieuzere muziek gaan maken en sloot me aan bij een Bigband. Daar leerde ik wat soleren en improviseren voor een trompettist betekent. Nadat de BB uit elkaar viel heb ik een aantal jaren mijn trompet links laten liggen, totdat ik in 2003 werd gevraagd om bij Jazzezz te komen spelen. Dat was toentertijd nog een traditionele dixielandband. In 2022 is het idee gekomen om wat meer de Jazz-richting op te gaan, wat zeker ook mijn voorkeur heeft. Hierdoor spelen we naast dixieland ook lekker in het gehoor liggende jazz en swing. Als trompettist kun je je hierbij op allerlei manieren laten gelden. 

Ton de Leeuw - Winssen - Banjo & Gitaar - Bandlid sinds 2003

Ik speel al sinds mijn 10 e gitaar en ben veel later ook banjo gaan spelen in een dweilorkest. Toen deze episode voorbij was ben ik in 2003 gevraagd of ik belangstelling had om in een dixielandbandje mee te gaan spelen, wat vanaf toen t'Jazzezz is gaan heten. Ik ben op muziekgebied breed geïnteresseerd, maar het moet wel als muziek  herkenbaar zijn, dus geen house of rap. Binnen Jazzezz is de muziekstijl van overwegend dixieland naar wat meer populaire jazz gegaan en daar past de gitaar meer bij. Ik wissel de gitaar dan ook af met banjo, afhankelijk van wat er gespeeld gaat worden.

Ton van den Berg - Druten - Klarinet & Tenorsax - Bandlid sinds 2022

Ik ben meer dan 50 jaar geleden met muziek maken begonnen in een harmonieorkest. Later heb ik ook nog deel uitgemaakt van een hofkapel en diverse klassieke ensembles. Momenteel speel ik nog klarinet in een  harmonieorkest en tenorsax en klarinet in een bigband. Daarnaast speel ik van tijd tot tijd in verschillende projecten, zoals musicals. Muzikaal gezien hou ik mij nu bezig met harmoniemuziek, bigband en dixieland.

Frans van Horne - Gassel - Trombone - Bandlid sinds 2022

Al heel jong vond ik muziek erg interessant: blokfluit, slagwerk, later blaasinstrumenten, o.a. hoornbariton en dan -ja dames en heren- dat prachtige instrument de trombone! Multifunctioneel, breed inzetbaar, zeer authentiek geluid. Fanfare, schoolorkest, dweilorkesten, straatorkesten, Nijmeegs Amusements Orkest, gelegenheidsbandjes, jammen in obscure kroegen, toernees, Bigbands. Altijd maar weer met mijn trombone. En nu dit jazzbandje.. voor mij een uitdaging en leuk om samen te spelen in een relatief klein ensemble, leerzaam leuk en gezellig. Toch?

André van der Steen - Grave - Slagwerk - Bandlid sinds 2023

Op de “lagere school” was een muziekkorps. Daar leerde ik trommelen. Vanwege mijn enthousiasme kreeg ik een drumstel van mijn ouders. Door veel te luisteren naar allerlei genres muziek en hierbij mee te spelen heb ik mijzelf het drummen aangeleerd en mocht ik later de drummer van een jongerenkoor worden. Toen ik ging studeren ben ik met drummen gestopt en heb ik alles de deur uit gedaan, maar toen ik gesetteld was kriebelde het weer en heb ik mij een nieuw drumstel aangeschaft. Ondertussen heb ik bij verschillende bandjes met verschillende muziekstijlen gespeeld maar (dixieland) jazz en blues en lounge muziek heeft mijn voorkeur. Ik verzorg ook de acquisitie en PR.

Erik Zwanenberg - Berlicum - Basgitaar & Contrabas - Bandlid sinds 2023

Ik begon pas laat met muziek maken. Op mijn 14e besloten een aantal vrienden en ik om een band te beginnen maar niemand speelde een instrument. De zus van de één had een orgel; dat werd de toetsenist, de ander had een drumstel staan van de vriend van zijn vader; hij werd drummer en ik leende een gitaar van een vriend van mijn broer. Na enkele jaren werden we nog behoorlijk succesvol en speelden we op honderden bruiloften en partijen. Sinds 1992 speel ik voornamelijk contrabas, ook weer toevallig omdat er een contrabassist gevraagd werd voor een openlucht-theatergezelschap waar ik me als gitarist had aangemeld.
Sinds die tijd speel ik ook regelmatig Dixieland, meestal op de grote trom maar ook vaak op contrabas.
Bij Jazzezz speel ik basgitaar en contrabas.